Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Neilstras

12. 8. 2012 14:34
Obory

To že o některé obory není zájem je dáno také  jejich obtížností. Hodně

lidí si vybírá VŠ podle toho na co mají a co jsou  ochotni riskovat ,

například student kterého by zajímala informatika nebo matematika/fyzika

raději půjde dělat něco méně obtížného kde má větší šanci na dokončení.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

12. 8. 2012 19:35
Re: Obory

jj,běžný folklor. Ale podstatné je také to, že pro lidi je důležité hlaVNĚ SE NĚKAM DOSTAT. když se nedostane na lehčí obor,tak půjde na těžký hlavně, že je na VŠ. a že na něj nemám předpoklady už jej nezajímá.

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

12. 8. 2012 14:29
Autore vcelku pravdivý článek

autor píše,že je třeba rozdělit vzdělání1)že jej člověk potřebuje jen jako papír2)nebo skutečně pro znalosti,které pak využije na pracovním trhu. Já jsem si chtěl dodělat dálkově školu.příští rok bych maturoval.jenže zaměstnavatel mě nechtěl pouštět jednou týdně do školy. Podle zákoníku práce má na to právo.je to jen jeho rozhodnutí.hledal jsem si jinou práci,ale všude to samé.nechtěli abych jim utíkal do školy. Známý mi říkal,že třeba vuýční list je dnes k ničemu poku nepracujete v daném oboru.protože hodnota výučního listu za posledních 10 až 20 let klesla(stejně jako maturita nebo VŠ) A přece jednoduchou manuální práci ve fabrice zvládne i člověk,který má ZŠ (pokud není úplně blbý) Vždyt už i finanční poradci musejí mít od ledna maturu! Dále autor píše o přebytečných oborech,kterých je trh práce přehlcen. Ano. řešení je jednoduché.zrušit nebo omezit tyto obory (podle potptávky na trhu) Na druhou stranu nemůžete nutit člověka jít na ČVUT,když mu to technicky nemyslí.

0 0
možnosti
JM

jamijam

12. 8. 2012 14:13
Pro další pokrok

jsou důležité i mezioborové znalosti.

Např. je fajn, když konstruktér strojů se vyzná třeba v botanice nebo biologii a dovede "obšlohnout" něco, co už příroda vyvinula k značné dokonalosti

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 716x
Absolvent Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové (obor Politologie), přičemž v současné době působí jako právník ve veřejné sféře.

Seznam rubrik